Kurser

Utbildningar

Vi har för närvarande tre typer av utbildningar där vi lär ut Kattmodellen. Du kan anmäla dig till vår endagarskurs, det mest populära alternativet, lite längre ned på sidan.

Privata konsultationer
Vi har privata konsultationer där vi utbildar en dyslektiker eller en familj med dyslektiker. Kontakta oss på info@kattmodell.se eller ring +46 707 270 270 för priser och mer information.

Utbildning av lärare i Kattmodellen
Vi utbildar lärare och pedagoger så att dom i sin tur kan lära ut Kattmodellen till dyslektiker. Inga förkunskaper krävs. För mer information gå till vår sida för lärarutbildningar.

Intensivkurs – Endagarskurs
Vårt mest populära val. Endagarskurser där vi utbildar upp till 10 st personer med dyslexi samt deras assistent, dvs den person som hjälper dom med den dagliga övningen. Denna håller vi med jämna mellanrum runtom i Sverige och du kan anmäla dig till den lite längre ned på denna sida. Vi blir ofta anlitade för att hålla denna utbildning på företag samt i skolor och kommuner.

Fråga oss gärna om våra familjerabatter!

Endagarskurser

Nedan har vi information om våra kurser, där vi utbildar en grupp på upp till 10 personer dyslektiker samt varsin assistent.
Vi har även privata konsultationer samt kan skräddarsy utbildningar för era organisationer och företag. Om ni är intresserad av någon av dessa alternativ ber vi er kontakta oss på info@kattmodell.se.

För att kunna hålla hög kvalité tar vi bara in 10 dyslektiker eller personer med läs och skrivsvårigheter med tillhörande assistent, alltså 20 personer sammanlagt, så det kommer att vara begränsat antal platser.

Vetlandaposten har skrivit om en av kurserna vi har hållit. Rubriken är “Föräldrar lyriska över ny metod för dyslektiker”. Klicka här för att läsa. Carina Bergenfeldt, en av föräldrarna i artikeln säger så här: “-Jag har en 29 årig son som har dyslexi. Tillsammans trälade vi en massa metoder. Därför känns det skönt att för Lollo hitta en metod som fungerar med en gång.”

Funderar du på om Kattmodellen är något för dig eller ditt barn? Vi har skrivit kort i våra forum som du kan gå till genom att klicka här. Alternativt är du välkommen att ringa oss för en kostnadsfri rådgivning på 0707 270 270.

I princip rekommenderar vi alla som har bekymmer att läsa och skriva förutsatt att:

 • Eleven är 9 år eller äldre.
 • Eleven bör kunna bokstäverna väl.
 • Eleven kan prata och förstå svenska på ett normalt sätt.
 • Assistenten kan läsa och skriva normalbra.
 • Eleven inte har några skador på sitt nervsystem. Detta är nästan alltid enkelt att se genom förekomsten av tics eller darrningar/skakningar.Kursens Upplägg Enkelt uttryckt så kommer man på kursen. Inga förberedelser eller material behövs, även om vi uppskattar folk med motivation och på gott humör.
 • Förberedelse.
 • Analys. Vad har pågått förut.
 • Fika.
 • Åtgärd. Vi skräddarsyr ett individanpassat övningsprogram.
 • Lunch.
 • Träning samt analys och bedömning av framtida resultat. Vi tränar samt testar övningsprogrammet.
 • Fika.
 • Frågestund. Föräldrar får chans att ställa frågor och få återkoppling.
 • Testning. Genomgående under utbildningen testar vi av utvecklingen och att kompetensen som behövs sitter på plats. Detta sker inte skriftligt.3 Glada dyslektiker

  Aktuella Endagarskurser 2010 i Norden.

  Investering för endagarskursen är 5000:- plus moms. Inkluse moms är det 6300:-.

  Stockholm

  Tisdag den 10 Augusti 2010.

  Lördag den 25 September 2010.

  Lördag den 13 November 2010.

  Göteborg

  Lördag den 2 Oktober 2010.

  Lördag den 20 November 2010.

  Malmö

  Lördag den 16 Oktober 2010.

  Umeå

  Lördag den 6 November 2010.

  Helsingfors, Finland. Obs! Denna kurs hålls på svenska.

  Lördag den 23 Oktober 2010. Investering 499;- euro plus svensk moms (25%).

  Första kursen i Dubai

  Dubai

  Lördag den 28 Augusti. Investering 1000:- euro + svensk moms. Inklusive moms blir priset 1250:- euro.

  Kursanmälan:

  Fyll i kursanmälan noggrant: